4 Haziran 2014 Çarşamba

Kıymalı Kaşarlı Bostan Patlıcan


       Patlıcanın her yemeğini severek tüketiyoruz. Bu yemeklerin içerisine bir yenisi daha eklendi. Kıymalı Kaşarlı Bostan patlıcanı çok beğeneceksiniz. Benden söylemesi...

Kıymalı Kaşarlı Bostan Patlıcan İçin Gereken Malzemeler
  • 3 adet büyük boy bostan patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 1 baş soğan
  • 1 adet sivribiber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, Karabiber, Kırmızı tozbiber
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Kızartmak için sıvıyağ



Kıymalı Kaşarlı Bostan Patlıcan'ın Yapılışı
  • Patlıcanları alacalı soyalım halka halka doğrayıp tuzlu suda bekletelim.
  • Soğanları yemeklik doğrayıp kavuralım.
  • Kıymayı ekleyelim.minik minik doğranmış biberleri ve ardından domatesi ekleyelim.
  • Baharatları salçayı ekleyip yarım çay bardağı su ile pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çekince altını kapatıp ince kıyılmış maydanozları ekleyelim.
  • Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıp fırın tepsisine alalım.
  • Patatesleri ezip tuz ve karabiberle tatlandıralım.
  • Patlıcanların üzerine kıymalı harçtan koyup, patates püresi ve kaşar rendesi serpelim.
  • Tepsinin dibine 1 kaşık salçayı bir bardak suyla inceltip dökelim.
  • 170 derece ısıtılmış fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun..


4 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Muhtesem bir gorüntü ,yee beni diye cağırıyorr.ellerine saglik Haticecimm

Unknown dedi ki...

O kadar belli ki nefis olduğu.. Beşamel sosa bayılırım patlıcana da çok yakıştırırım. Olsa da yesek dedim şimdi :))

Ellerine sağlık..

tatlı sefam dedi ki...

cok lezzetlı duruyor ellerıne sağlık

birincisin dedi ki...

Nefis görünüyor,ellerine sağlık.Hayırlı Cumalar..