16 Ağustos 2012 Perşembe

Sultan Reşat Pilavı


        Sultan Reşat pilavı, adındanda anlaşıldığı gibi yine osmanlı mutfağına ait bir yemektir.

Sultan Reşet Pilavı için gereken malemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet et buyon
  • 1 çay bardağı badem
Köftesi için
  • 250 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı galeta unu (Yada 2 dilim ekmek içi)
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • Tuz,karabiber,kırmızı biber, kimyon
  • 2 adet domates
  • maydonoz



Pİlavın Yapılışı
  • Bademderi 10 dk kadar haşlayıp kabuklarını soyalım.
  • Pirinçleri ılık ve tuzlu suya ıslatıp biraz bekletelim.
  • Tencereye az sıvı yağ koyup bademleri pembeleşene kadar kavuralım.
  • Pirinçleri yıkayıp  süzüp bademlerin içine ekleyelim ve tane tane oluncaya kadar kavuralım.
  • Bulyonu ve tuzunu ekleyip, 3 bardak kaynar suyla kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Piştikten sonra kağıt havluyla ağzını kapatıp denlenmeye bırakalım.
  • Bu arada köfteleri  hazırlayalım.
  • Domates ve maydonoz hariç bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım.
  • Fındıktan büyük toplar yapıp unlanmış tepsiye koyalım.
  • Bir başka tavada domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım 1 kaşık margarinle   soteleyelim inmesine yakın tuz karabiber kıyılmış maydonoz ekleyelim.
  • Köfteleri tavada kızartıp bu sosun içine dökelim.
  • Servis tabağına önce pilavı sonra köfteleri koyarak maydonoz serpip servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun..

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Haticecim ellerine sağlık..yine süper bir tarif..bayıldım..çok lezzetli olmuş..ismine yakışmış..sevgiler..

pasta köşesi dedi ki...

ellerine sağlık canım isminin hakkını veriyor :)
nefis bir görüntü...